Uitleg kinderen

Wat doen we allemaal bij de weerbaarheidsles?

Je leert als een Rots: sterk te staan, op te komen voor jezelf, niet te reageren als het niet nodig is en wel te reageren als het nodig is vanuit je eigen natuurlijke kracht. Ik leer je om deze kracht weer te voelen en daarop te vertrouwen. Je leert als Water mee te bewegen. Water is sterk en slim. Water gaat het gevecht niet aan, je beschermt jezelf door af te weren. Water stroomt mee en zoekt nieuwe, eigen weggetjes zonder de ander uit de weg te gaan en zonder je eigen grens te verliezen. Je bent geen watje! 

Opkomen voor jezelf zonder je eigen grens te verliezen.

  1. met je lichaam m.b.v. afweren, allerlei sterke houdingen, overnames etc. of
  2. verbaal. Verbaal betekent dat jij met woorden zegt wat je wilt of wat jij ervan vindt.

Rollenspelen

Dit oefenen we door situaties, die jezelf hebt meegemaakt, na te spelen. Dit noemen we rollenspelen. Hier zijn allerlei oefeningen voor om je dit te laten voelen en ervaren. Je zult merken dat het je meer zelfvertrouwen geeft.

Jezelf uiten

Je leert je gemakkelijker te uiten d.m.v. allerlei leuke spelletjes. Dit doen we stap(je) voor stap(je) in jouw tempo. Jij kiest het tempo en de grootte van de stap.

 

Rots&Water wordt in meer dan 14 landen gegeven. Freerk Ykema die het ontwikkeld heeft is in al deze landen geweest en heeft Rots&Water aan meer dan 40.000 leraren geleerd. En daar ben ik er een van. Ik leer zelf ook nog steeds van de lessen. Ik leer en durf steeds beter te zeggen wat ik echt vind en voel.
Al deze dingen hebben te maken met jezelf weerbaarder maken. Zie ook Kindercoach Weerbaarheid.

 

Wat doen we als je soms dingen voelt of ziet, die iemand anders (ouders of vrienden) niet ziet of voelt?

  • Ik kan dit ook voelen en/of zien en kan je daarbij helpen. Voorbeeld: Een meisje wat ik al geholpen heb zei tegen haar moeder: “Ik wil weer naar Patricia, want Patricia begrijpt mij”. Dat vind ik het mooiste compliment wat ik kan krijgen. Ik weet zelf hoe belangrijk het is als je geloofd, en begrepen wordt door iemand.
  • Je leert te voelen welke gevoelens en/of energie van jou is en welke van de ander en wat je daarmee kan doen zodat je er geen last meer van hebt.
  • Als jij dat wilt gaan we samen contact maken met wie of wat je ziet zodat je leert en weet wat je zou kunnen doen.
  • Natuurlijk overleggen we met jou en je ouder(s) wat fijn en goed voelt. Ik kan ook helpen zonder dat jullie erbij zijn. Dit noemen we ook wel een afstemming op afstand.
  • Als je vaak (buik)pijn hebt en niet goed weet waar dat vandaan komt, kan ik of kunnen we samen, voelen waar dat vandaan komt en waar het mee te maken heeft.
  • Als je dat liever niet wilt kan ik je ook helpen door mijn handen op de plek te leggen en de (buik)pijn af laten nemen of helemaal doen stoppen.

Al deze dingen hebben te maken met afstemming en healing. Zie ook spiritueel kindercoach.

 

Ook kan jouw mama of papa je helpen door een kindertolksessie bij mij te volgen?

Ze helpen jou daarbij en helpen dan ook zichzelf. Hoe mooi zou dat zijn!

Als jij namelijk ergens mee zit of moeilijk vindt en mama en/of papa vinden dat vervelend voor jou, kan ik door mama en/of papa vragen te stellen erachter komen hoe het nou precies komt.
Al deze dingen hebben te maken met dat jij je vader of moeder spiegelt. Zie ook Kindertolk.

 

Lijkt het je goed om een keer met me te komen praten dan kan dat. Dan gaan we samen praten over wat jij lastig of vervelend vindt en graag anders wil. Dit noemen we een intakegesprek. Je kunt me bellen of mailen of online een afspraak maken.