Kindertolk

Voor

Ouders/verzorgers, begeleiders, leerkrachten van kinderen

De wijsheid van jouw kind

Je kind kan spiegelen en heeft er veel voor over heeft om jou als ouder, via signalen, te helpen. Om je op een bepaald vlak weer in je kracht te zetten! Een deel (een blinde vlek) dat altijd al in jou aanwezig is en was. Je kind doet dit gewoon en is zich hiervan meestal niet eens bewust. 

Hoe kun je dat zien?

Signalen kunnen zijn:

  • ziekte van je kind waar je zorgen om hebt.
  • Een probleem van je kind waar jij, je zorgen om maakt.
  • Jij ergert je aan een van je kinderen en je het maar niet los kan laten of kan er zelf maar niet achter komen waarom je dat dat zo sterk voelt.

Voorbeelden zijn;

Slecht slapen, gedragsproblemen, ruzies of pesten, plaswekkers en bedplassen, driftbuien, niet goed eten, angsten, weerkerende klachten zoals hoofd- of buikpijn, ontstekingen, een allergie of eczeem etc.

 

Wanneer hulp Kindertolk® inschakelen?

Iedere ouder kent wel periodes waarin het even niet zo lekker loopt. Bijvoorbeeld omdat je kind gedrag vertoont waar je moeite mee hebt. Of omdat je kind een lichamelijke klacht heeft waarover je, je zorgen maakt. Meestal gaan deze periodes vanzelf voorbij of kom je er met wat hulp van familie of vrienden doorheen. Soms lukt dat niet, dan kan een Kindertolk® sessie wellicht uitkomst bieden.

 

Presentchild methode®- Methode Fluisterkind® ontwikkelaar

De methode is ontwikkeld door Janita Venema en gaat er vanuit dat kinderen ons weerspiegelen. Soms herkennen we dit en zien we bijvoorbeeld dat ons kind dingen op dezelfde manier doet als wijzelf. Soms herkennen we het niet, omdat ons kind dan een deel van ons weerspiegelt wat we niet of niet zo goed kennen van onszelf. Een “blinde vlek”. Ik ben opgeleid tot Kindertolk® en kan je helpen om te ontdekken welke delen jouw kind van jou weerspiegelt.

 

Een Kindertolk® sessie bestaat meestal uit 3 afspraken.

Tijdens de 1e afspraak vraag ik je om te vertellen over jouw kind(eren). Ik zal af en toe wat vragen stellen, maar jij bent grotendeels aan het woord. Na afloop van dit gesprek vertaal ik als het ware het verhaal dat jij aan mij hebt verteld, zodat er een tweede verhaal ontstaat.

Dat verhaal gaat dan niet langer over je kind, maar over jou. In dit verhaal wordt duidelijk welke stukjes van jou door jouw kind weerspiegelt worden. En wat daarin de specifieke kern is. 

Tijdens de 2e afspraak staat dit tweede verhaal centraal. We kijken samen naar de stukjes die weerspiegelt worden en nemen de tijd om stil te staan bij het gevoel dat dit jou geeft. Uiteraard kijken we ook hoe je handen en voeten kunt geven aan dat wat je ontdekt hebt over jezelf. We kijken wat nodig is voor jou en of er nog iets nodig is voor jouw kind. 

Tijdens de 3e afspraak kijken we opnieuw naar het gedrag of de gezondheid van jouw kind. We staan stil bij de veranderingen, zowel bij jouw kind als bij jezelf. Als die veranderingen bevredigend zijn, dan sluiten we de sessie af. 

 

Wie haalt het beste in jou naar boven?

Als je zoekt naar iemand die het beste in jou naar boven kan halen, die alle dagen beschikbaar is om jou te begeleiden; die geduldig volhoudt, steeds opnieuw, nauwkeurig en doelgericht werkt...... Zoek dan niet verder want je kind weet er alles van! 

 

Ben je nu toch wel nieuwsgierig geworden wat jouw kind jou te spiegelen heeft, dan help ik je graag verder om samen te kijken wat er achter het gedrag van je kind “schuilt”.

Klik dan hier op contact.