Over mij

Help….. IK VOEL ZO VEEL!

Ja ik voel ook veel en dat is soms heel erg lastig. Je gaat je aanpassen omdat je anderen zo goed begrijpt. Gelukkig weet ik nu al heel snel als ik iets voel dat dit niet van mij is maar van een ander. Ik weet ook wat ik daarmee kan doen en er soms ook helemaal niks mee hoef te doen. Het aanvoelen is een ‘natuurlijke gave’ van mij. Het grote voordeel is dat ik jou/u daardoor ook snel begrijp en aanvoel. Inmiddels heb ik me zover ontwikkeld dat het aanvoelen een gave is geworden! 

Door het boek ‘Leven met hooggevoeligheid, van opgave naar gave’ van Susan Marletta-Hart, inmiddels 15 jaar geleden, kwam ik erachter dat veel kenmerken van hooggevoelig zijn op mij en vele anderen van toepassing zijn. Sindsdien snap ik nog beter hoe het voor kinderen werkt. Ik voelde me vaak niet gehoord (luisteren) en begrepen als kind. Dat neem ik mijn ouders niet kwalijk en wil daarom andere kinderen en volwassenen graag helpen zodat zij zich wel gehoord en begrepen voelen en de ‘blinde vlekken’ laten ontdekken.  

Van oorsprong ben ik docente Lichamelijke Opvoeding in het basisonderwijs te Ootmarsum en Motorisch Remedial Teacher maar de afgelopen 15 jaren heb ik me op volgorde van tijd steeds verder ontwikkeld tot

  1. docente Tai Chi (Chi Choice)
  2. docente Rots en Water basistraining: Primair Onderwijs groep 1 t/m 8 en Voortgezet Onderwijs 1 en 2
  3. Kindertolk® (tegenwoordig) Presentchild bij Janita Venema
  4. Medium therapeut en Paramedisch & Psychosociaal mediumschap bij de Spirituele & Intuïtieve Academie
  5. Coachee-spel ® Licentie bij Jeanette Stam
  6. Volg momenteel de opleiding tot Systematisch Kindercoach – Familieopstellingen Kind en Jongeren o.l.v. …

Durf jezelf te zijn

Luister naar wat jij wilt, niet naar wat je omgeving van je verlangt. En ontdek dat de grootste druk van buitenaf eigenlijk van binnen komt. Het zijn je overtuigingen, ingesleten patronen en vaste denkgewoontes die je het meest behoeden om helemaal jezelf te zijn. Blijf dichtbij jezelf. Merk op wat je voelt, wat je intuïtie je ingeeft. En probeer het meer en meer te volgen. Dat is precies waar ik je op welk vlak dan ook bij kan helpen. En ook ik heb daarbij soms hulp nodig als ik er zelf even niet uit kom.

 

Lieve mensen,

Succes bij jou/jullie proces. Belangrijk is dat het voor jou/jullie goed voelt. 

Hartelijke groet, Patricia